Zöldbab tokány (vegetáriánus)
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 cikk fokhagyma
- 1 közepes krumpli
- 50 dkg száraz szójakocka
- 200 dkg konzerv zöldbab
- pirospaprika
- vegeta, só
- olaj
- 1 kis pohár tejföl
- 1 ek liszt
A szójakockát sós, vegetás vízben kb. 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Az apróra vágott hagymát olaj és víz keverékén megpároljuk. Ha megpuhult, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a főtt szójakockát és egy kis kanál pirospaprikával jól összekeverjük, kb.fél percet dinszteljük, majd felöntjük 1 l vízzel. Hpzzáadjuk a felkockázott krumplit. Ízesítjük sóval, vegetával, a krumpli puhulásáig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a zöldbabot (ha mirelit vagy nyers, akkor már hamarabb, a krumpli előtt, hogy legyen ideje megpuhulni). A tejfölben egy kanálnyi lisztet simára keverünk egy kevés víz hozzáadásával, majd a leveshez adjuk, behabarjuk. Megvárjuk még egyszer, hogy felforr.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése