Sült paprika
Kaptunk jó pár ropogós, friss tölteni való paprikát, és pont láttam egy jó ötletet Kittinél. Meglocsoltuk még egy kis paradicsomszósszal, igazán kiadós ebéd lett.
Hozzávalók:
A nyers paprikákat kicsumázzuk, a magokat kikaparjuk. A töltelékhez a szójagranulátumot sós, vegetás, meleg vízbe áztatjuk 10 percre, majd kinyomkodjuk a levét. A rizst megfőzzük. A vöröshagymát olaj és víz keverékén megpároljuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, fokhagymát, végül a rizst és az áztatott szóját. Teszünk hozzá lenmagőrleményt és zabpehelylisztet, jól összekeverjük, és megtöltjük a paprikákat. Ha a töltelék nem formázható, akkor még tegyünk hozzá zabpehelylisztet. Ha marad még töltelék, készíthetünk belőle fasírtokat. Olajozott tepsiben, nagy hőfokon kb. 1 órát sütjük (addig, amíg a paprika megpuhul, és kicsit megpirul).
Paradicsomszósszal ettük, recept itt található.
Hozzávalók:
- 6 db paprika
- fél csésze rizs
- fél csésze szójagranulátum
- 1 vöröshagyma
- 1 cikk fokhagyma
- fűszerek (Toscana, só, vegeta)
- 1 ek lenmagőrlemény
- 1 ek zabpehelyliszt
A nyers paprikákat kicsumázzuk, a magokat kikaparjuk. A töltelékhez a szójagranulátumot sós, vegetás, meleg vízbe áztatjuk 10 percre, majd kinyomkodjuk a levét. A rizst megfőzzük. A vöröshagymát olaj és víz keverékén megpároljuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, fokhagymát, végül a rizst és az áztatott szóját. Teszünk hozzá lenmagőrleményt és zabpehelylisztet, jól összekeverjük, és megtöltjük a paprikákat. Ha a töltelék nem formázható, akkor még tegyünk hozzá zabpehelylisztet. Ha marad még töltelék, készíthetünk belőle fasírtokat. Olajozott tepsiben, nagy hőfokon kb. 1 órát sütjük (addig, amíg a paprika megpuhul, és kicsit megpirul).
Megjegyzések
Megjegyzés küldése