Zöldbableves
Frissen szedett babból a legfinomabb :)
Hozzávalók:
A zöldbabot feldaraboljuk, és elkezdjük párolni olaj és víz keverékén. A lényeg, hogy jó sokáig pároljuk, szinte puhuljon meg egészen. Ezután hosszáadjuk az apróra darabolt hagymát, tovább pároljuk. Ha már üveges, hozzáadjuk a pirospaprikát, zúzott fokhagymát. Párszor így megkeverjük, majd felöntjük vízzel. Sóval, vegetával ízesítjük. Ha a bab már majdnem jó, hozzáadjuk a felkockázott krumplit. Elkészítjük a habarást: a lisztet egy kevés vízzel és a tejföllel csomómentesre keverjük, - és ha a krumpli is megpuhult - a leveshez adjuk. Még egyszer felforraljuk, és készen is van.
- 20-25 dkg zöldbab
- 2 közepes krumpli
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 cikk fokhagyma
- 1 kk pirospaprika
- 1 kk-nyi füstölt gabonakolbász/ 1 kk füstölt pirospaprika
- 2 ek tejföl
- 1 ek liszt - elhagyható
- só, vegeta ízlés szerint
A zöldbabot feldaraboljuk, és elkezdjük párolni olaj és víz keverékén. A lényeg, hogy jó sokáig pároljuk, szinte puhuljon meg egészen. Ezután hosszáadjuk az apróra darabolt hagymát, tovább pároljuk. Ha már üveges, hozzáadjuk a pirospaprikát, zúzott fokhagymát. Párszor így megkeverjük, majd felöntjük vízzel. Sóval, vegetával ízesítjük. Ha a bab már majdnem jó, hozzáadjuk a felkockázott krumplit. Elkészítjük a habarást: a lisztet egy kevés vízzel és a tejföllel csomómentesre keverjük, - és ha a krumpli is megpuhult - a leveshez adjuk. Még egyszer felforraljuk, és készen is van.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése