Mentaszörp
Igazán jó frissítő, a bodzaszörp után a második legjobb - legalábbis mi így gondoljuk. Tartósítószer nélkül készítettem, mélyhűtőben tárolva befőttesüvegekben. 3-4-szeres higítással fogyasztjuk, miután kienged. Ötlet innen, egy kis átalakítással, hogy gyorsabb legyen.
Hozzávalók:
- 2 liter víz
- 0,75 kg cukor
- 1 kisebb (bio) citrom
- 2 csokor menta
A mentát jó alaposan megmossuk. Egy nagy lábasba vizet engedünk, beletesszük a cukrot, mentát, és a felszeletelt citromot. Összekeverjük. Hűtőbe tesszük, egy nap után megkeverjük, és még egy napra visszatesszük a hűtőbe. Leszűrjük, a mentát is jól kinyomkodjuk, és a citromot is belefacsarjuk. Üvegekben tárolva a mélyhűtőbe tesszük, vagy ízlés szerint 3-4-szeres higításban frissen elfogyasztjuk (egyébként a mélyhűtés nem csökkenti az élvezeti értékét, és egész nyárra van frissítőnk ;) )
Megjegyzések
Megjegyzés küldése