Mascarponés réteges tápiókapuding

A puding alternatívája, trópusi országokban termesztik a manióka növényt, amelynek feldolgozott, keményített formája a tápióka. Tartalmas desszert készült belőle. Semleges ízű, de nagyon jól ízesíthető, én most leginkább egy kis mézzel, lekvárral ízesítettem.

Hozzávalók:

  • 25 dkg tápiókagyöngy
  • 1 liter víz
  • 4 dl tej
  • 8-10 ek eperlekvár
  • 2 ek méz
  • 1 ek cukor
  • csipet só

  • 50 dkg mascarpone
  • 2 dl tej
  • méz/ cukor ízlés szerint





A tápiókagyöngyöket 1 liter vízben 10 percig áztatjuk. Amikor már kezdik felszívni a vizet, tűzhelyen kezdjük el melegíteni és adjuk hozzá a tejet. Folyamatosan kevergetjük addig, amíg áttetszőek lesznek a gyöngyök, a közepükön levő kis fehér pöttyök is eltűnnek (kb.30-40 perc). Ekkorra már pudingszerű állagú lesz, keverjük hozzá a lekvárt, és ízlés szerint egy csipet sót, cukrot és/vagy mézet. A mascarpone-t óvatosan keverjük össze a tejjel és a mézzel/cukorral, kissé folyékon, jól kenhető állagú lesz. Rétegezzük a pudingot, kekszet, mascarpone-t és az epret. A tetejére karoböntet került.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések