Paradicsomos lencsepörkölt gersli-körettel
Újabb paradicsomos pörkölt recept, a fehérjepótlásra is tekintettel. Nagyon jó hozzá a gersli-köret (hántolt árpa).
Hozzávalók:
- 20 dkg lencse
- 1 liter paradicsomlé / 1 konzerv sűrített paradicsom
- 2 ek-nyi füstölt gabonakolbász
- 1 kisebb hagyma
- 1 cikk fokhagyma
- 3 db babérlevél
- só, vegeta, pirospaprika ízlés szerint
A lencsét előző este beáztatjuk. Leszűrjük, és sós, babérleveles vízben puhára főzzük (kb. 45-50 perc). Olaj és víz keverékén a feldarabolt hagymát megpároljuk. Pótoljuk az olajat (1 ek) és ugyanannyi lisztet teszünk hozzá sűrítésképpen. Belereszeljük a fokhagymát, szórunk bele egy kis pirospaprikát, majd felöntjük a paradicsomlével és a megfőtt, leszűrt lencsét is hozzá adjuk. Pár percig még forraljuk, hogy összeérjenek az ízek, illetve a sűrűséget, ízeket is most tudjuk beállítani. Tehetünk bele szejtánkockákat is. Mi most barnarizzsel és gerslivel fogyasztottuk.
Gersli-köret: Sós, enyhén forrásban levő vízbe tesszük a gerslit, és addig főzzük, amíg megpuhul (kb. 30-35 perc). Leszűrjük, átmossuk, és egy kevés olajat és ízlés szerint sót teszünk hozzá.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése