A hajdina annyi mindenre jó, hogy egy külön bejegyzést kell, hogy nyissak neki :) "Csoda-gabona", az az egy baja van, hogy rossz íze van. Próbálkoztam már néhány feldolgozásával, egyenlőre ez a recept ami igazán bevállt. Az alma és a fahéj annyira jól illik a hajdinához, hogy nemcsak elveszi a rossz mellékízt, hanem különlegesen finom az összízhatás! Ez egy tényleg Egészséges és Finom sütemény, vagy akár második fogás is lehet, mert laktató :)
- 20 dkg hajdina
- 4 db közepes alma
- 1-1,5 ek fahéj
- 15 dkg cukor/méz
- 2 ek liszt
|
hajdinakása |
- 2 ek zabpehelyliszt
A hajdinát két órára vízbe áztatjuk, majd
leszűrjük, átmossuk. Körülbelül 10 per alatt puhára főzzük (amikor már kicsit kezdenek szétmenni a szemek, gyorsan elkészül). Leszűrjük, és egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a hámozott, reszelt almát (nagyobbik lyukú reszelőn), ízlés szerint a mézet vagy cukrot, a fahéjat, és a kétféle lisztet (most épp nem volt zabpehelylisztem, csak búzalisztet tettem bele, úgyis jó lett). Ebben a formájában (liszt nélkül) egyébként kásaként is fogyaszthatjuk, egy kis gyümölccsel, reggelire! Kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük. A tetejét díszíthetjük mandulával, dióval. Nagy lángon sütjük, pirulásig, nálam ez egy óra volt, a végére szépen összeáll, lehet szeletelni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése