Kínai pirított tészta
Zöldséggel, szójaszósszal. Itt találtam a receptet, és kedvet kaptam hozzá. A fűszerezése igaz, hogy bármi más, csak nem kínai, de az elkészítés módja és a szójaszósz a lényeg :) Friss zöldséggel, salátaöntettel ettük.
Hozzávalók:
- 25 dkg makaróni tészta
- 1 szál sárgarépa
- 1 kisebb cukkini
- 1 cikk fokhagyma
- 1-2 ek szójaszósz
- olaj
- só
- fűszerekitt: lestyán, kurkuma, petrezselyem, oregano
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és 1 ek olajjal jól összekeverjük, hogy ne csomósodjon össze. A répát vékony karikákra vágjuk, olaj és víz keverékén elkezdjük párolni, adunk hozzá egy kis sót is. Nem kell, hogy teljesen megpuhuljon, jó, ha kicsit ropogós. Amikor kezd barnulni, hozzáadjuk a kis kockákra vágott cukkinit. Itt már csak pár perc kell, a cukkini gyorsan sül. Szükség szerint az olajat vagy a vizet pótoljuk (de inkább csak a vizet) majd beletesszük a tésztát és a fokhagymát, fűszereket. Még néhány percig kevergetjük. A végén egy kevés szójaszósszal meglocsoljuk. Tálalhatjuk is, fogyasszunk hozzá sok zöldséget.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése