Kínai pirított tészta

Zöldséggel, szójaszósszal. Itt találtam a receptet, és kedvet kaptam hozzá. A fűszerezése igaz, hogy bármi más, csak nem kínai, de az elkészítés módja és a szójaszósz a lényeg :) Friss zöldséggel, salátaöntettel ettük. 

Hozzávalók:

  • 25 dkg makaróni tészta
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1-2 ek szójaszósz
  • olaj
  • fűszerek
    itt: lestyán, kurkuma, petrezselyem, oregano

A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és 1 ek olajjal jól összekeverjük, hogy ne csomósodjon össze. A répát vékony karikákra vágjuk, olaj és víz keverékén elkezdjük párolni, adunk hozzá egy kis sót is. Nem kell, hogy teljesen megpuhuljon, jó, ha kicsit ropogós. Amikor kezd barnulni, hozzáadjuk a kis kockákra vágott cukkinit. Itt már csak pár perc kell, a cukkini gyorsan sül. Szükség szerint az olajat vagy a vizet pótoljuk (de inkább csak a vizet) majd beletesszük a tésztát és a fokhagymát, fűszereket. Még néhány percig kevergetjük. A végén egy kevés szójaszósszal meglocsoljuk. Tálalhatjuk is, fogyasszunk hozzá sok zöldséget.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések