Sajttekercs

Vendégváró ételnek készült. Igaz, hogy nem pástétom, de azért került ebbe a kategóriába, mert kenyérrel és zöldséggel nagyon kiadós - reggelire, vacsorára.

 Hozzávalók:
  • 12 db lapsajt
  • 10 dkg trapista sajt
  • 6-8 db tojás
  • 2 ek tejföl
  • 2 ek majonéz/mustár
  • 1 db sárgarépa
  • petrezselyemzöld
A lapsajtokat - úgy, hogy kicsit fedjék egymást - sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A sütőpapírt érdemes kicsit megolajozni. Ráreszeljük a trapistasajtot és meleg sütőbe rakjuk 3-4 percre, csak éppen annyira, hogy összeolvadjon. Megvárjuk, amíg kicsit hül, majd a töltelékeket rárakjuk és szorosan feltekerjük a sütőpapír segítségével. Fóliába csomagoljuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük. 

Töltelék-változatok:

  • tojás+sárgarépa
A sárgarépát lereszeljük (uborkareszelőn) és 1 kanál olaj és víz keverékén puhára pároljuk. A tojásokat megfőzzük, majd a fehérjét a sárgájától különválasztjuk. A tojás fehér részét felaprítjuk, hozzákeverjük a párolt sárgarépát, apróra vágott petrezselymet és megsózzuk. Ezt kenjük közvetlenül a sajtra. 
A sárgáját tejföl és mustár (most majonéz volt itthon) segítségével folyékony állagúra keverjük. Ezt kenjük a tojás és répa keverékére. Nem fedte le az egészet, de nem volt baj, mert ahogy tekertem fel, tolta maga előtt a 'krémet'.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések