Sajttekercs
Vendégváró ételnek készült. Igaz, hogy nem pástétom, de azért került ebbe a kategóriába, mert kenyérrel és zöldséggel nagyon kiadós - reggelire, vacsorára.
Hozzávalók:
A lapsajtokat - úgy, hogy
kicsit fedjék egymást - sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A
sütőpapírt érdemes kicsit megolajozni. Ráreszeljük a
trapistasajtot és meleg sütőbe rakjuk 3-4 percre, csak éppen
annyira, hogy összeolvadjon. Megvárjuk, amíg kicsit hül, majd a
töltelékeket rárakjuk és szorosan feltekerjük a sütőpapír
segítségével. Fóliába csomagoljuk, egy éjszakára hűtőbe
tesszük.
Töltelék-változatok:
A sárgarépát lereszeljük
(uborkareszelőn) és 1 kanál olaj és víz keverékén puhára
pároljuk. A tojásokat megfőzzük, majd a fehérjét a sárgájától
különválasztjuk. A tojás fehér részét felaprítjuk,
hozzákeverjük a párolt sárgarépát, apróra vágott
petrezselymet és megsózzuk. Ezt kenjük közvetlenül a sajtra.
A sárgáját tejföl és
mustár (most majonéz volt itthon) segítségével folyékony
állagúra keverjük. Ezt kenjük a tojás és répa keverékére.
Nem fedte le az egészet, de nem volt baj, mert ahogy tekertem fel,
tolta maga előtt a 'krémet'.
|
|
Megjegyzések
Megjegyzés küldése