Bolognai spagetti

Hozzávalók
  • 50 dkg makaróni/spagettitészta
  • 10 dkg szójagranulátum
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 -3 cikk fokhagyma
  • 2 dl paradicsompüré/2-3 paradicsom
  • 1 kk oregánó
  • 1 kk bazsalikom
  • 1 kk rozmaring
  • 3 kk só
  • 1 ek olaj
A szójagranulátumot fél órára sós, meleg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük, kinyomkodjuk a levét. A vöröshagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük, olaj és víz keverékén megpároljuk. Beletesszük az sajtreszelőn lereszelt sárgarépát is, kicsit dinszteljük. A paradicsomot feldaraboljuk és belerakjuk /vagy a sűrített paradicsomot/. Hozzáadjuk a szójagranulátumot, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerekkel ízesítjük, hozzáadjuk a fokhagymát is és addig főzzük, amíg a répa megpuhul. A kifőzött tésztával összekeverjük.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések