Zöldségleves töltelékkel

Olajban/saját levében a sárgarépát megdinszteljük, majd sós vízben puhára főzzük. Amikor kezd puhulni, hozzáadjuk a többi zöldséget, attól függően, hogy mennyi főzés szükséges nekik. (pl.karalábé-15-20perc, brokkoli-10-15perc, krumpli-10 perc, borsó-5 perc) 

Töltelék:
  • 3 tojás
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 1 kk pirospaprika
  • só 
  • (1 dl kefír, olaj - elhagyható)
  • kb. 6 ek liszt
Liszttel keményre keverjük az összes hozzávalót. A tölteléknek 20 perc kell, forrásban levő vízbe szaggatjuk egy evőkanál segítségével, kisebb ökölnyi darabokat. 

2 perccel a vége előtt adunk hozzá 5-10 dkg tésztát.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések