Pudingos kalács


Hozzávalók
  • Édes kelt süteménytészta
    • 50 dkg liszt (teljes kiőrlésű is)
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2,5 dl víz vagy tej
    • 0,5 dl olaj
    • cukor vagy méz
    • csipet só
    • (fél citrom reszelt héja)
     
  • 1 tojás a kenéshez
  • puding
  • lekvár/gyümölcs
Először elkészítjük a pudingot, hagyjuk kihűlni. Az élesztőt langyos vízben felfuttatjuk cukor segítségével, majd az összes hozzávalót elkeverjük, rugalmas tésztává gyúrjuk. Egyszer kelljen a duplájára (kb.1 óra). 8 részre osztjuk, egyenként ovális alakúra nyújtjuk. Az ovális forma egyik felén rácsokat vagdalunk, a másik felére (lekvárt) pudingot teszünk. Erre fordítjuk a rácsos részt. Ha az összeilleszteni kívánt széleket kicsit megvizezzük, jobban összeragad. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt nagy lángon (nem max.-on) sütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések