Pirított hagymás bagett

Hozzávalók
  • 70 dkg finomliszt
  • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 6 dl víz
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl olaj
  • 3-4 ek szezámmag- /lenmagőrlemény
  • cukor
  • 2 fej vöröshagyma
Az élesztőt langyos vízben cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszteket, olajat, sót, és ízlés szerint még egyéb darált magvakat (szezámmag, lenmag, dió). Félkemény rugalmas tésztává gyúrjuk, ehhez szükség szerint még lisztet adunk. Duplájára kelesztjük meleg helyen. Közben a hagymát apróra vágjuk és forró olajban barnára pirítjuk. A tésztát 4 részre osztjuk és egyenként téglalap alakúra, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük a pirított hagymával és feltekerjük. A tetejét késsel bevagdaljuk és sütőpapírral kibélelt tepsiben még 30 percig kelesztjük. Előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.

Hagyma helyett megkenhetjük reszelt sajttal, füstölt tofuval, stb.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések