Répafasírt
Hozzávalók
- 30 dkg főtt répa
- 10 dkg főtt krumpli
- 1-2 szelet áztatott kenyér/zsemle
- 1 cs áztatott zabpehely
- 1 ek sörélesztőpehely
- 4 cikk fokhagyma
- 2 ek liszt
- fűszerek
- 2 tojás/ 2 ek zabpehelyliszt
- (zsemlemorzsa)
A krumplit és a répát megfőzzük, lereszeljük.
Összekeverjük a hozzávalókat, liszttel keményre keverjük. Ha tojás nélkül csináljuk, könnyen
szétesik, ezért fontos, hogy megfelelő keménységű legyen. Olajban vagy sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük. Ha tepsiben sütjük, kenjük meg a sütőpapírt/tepsit olajjal, félidőben (kb.15 perc után) forgassuk meg, de előtte a tetejét kenjük le olajjal. Sütés előtt zsemlemorzsába is forgathatjuk, de nekünk anélkül jött be.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése